Chystáte sa na výlet do prírody? Poradíme vám, na čo nezabudnúť.

Výlet do prírody s deťmi

Jesenná príroda s jej pestrými farbami je pozvánkou na rodinný výlet do lesa. Aby ste boli pripravení na všetky rozmary počasia, ktoré by vás mohli zastihnúť, poradíme vám, ako sa obliecť. Nezabudli sme ani na dôležité maličkosti, ktoré je potrebné vložiť do batoha.

Teplé aj tenšie kúsky skombinujte vrstvením

Jesenné popoludnia môžu byť ešte príjemne teplé, rána a večery sú však chladnejšie. Ak chcete byť vonku dlhšie ako jednu či dve hodinky poobede, najlepšie je obliecť si niekoľko vrstiev. Vrstvenie oblečenia vám pomôže rýchlo sa prispôsobiť zmenám teploty. Rovnako oblečte aj svoje deti.

Spodnú vrstvu by mali tvoriť bielizeň a tričko. Ďalej nasleduje hrejivá vrstva, ktorou môže byť mikina alebo sveter. Deťom, ktoré neobsedia na mieste, ani keď sa zastavíte na malé občerstvenie, postačí tenšia flanelová košeľa. Posledným kúskom oblečenia je prechodná detská bunda, najlepšie s kapucňou. Nohy zahrejú tepláky, dievčatám môžete vybrať zo skrine tiež legíny. Ak je priveľmi chladno, nezabudnite na pančuchy, tým horkokrvnejším zatiaľ postačia podkolienky. Keď zájde slnko, zísť sa môže tiež tenká čiapka.

Detské oblečenie na jeseň

Pevná obuv pre bezpečný krok

Aj vaše deti na výlete poskakujú po kameňoch a prebehnú cez všetky mláky? Aby prišli domov suché, budú potrebovať nepremokavú obuv. Pokiaľ sa nechystáte do náročného terénu, najlepšou voľbou budú detské gumáky. Ak je sucho, postačia pevné tenisky alebo členkové topánky. Dôležité je, aby nemali hladkú podrážku, s ktorou sa dá ľahko pošmyknúť. Aj topánky na nenáročnú turistiku by mali mať dostatočne členitú, protišmykovú podrážku. Pred tým, ako vyrazíte von, nezabudnite obuv ošetriť impregnáciou.

detská obuv na jeseň

Čo zabaliť so sebou?

Pri balení myslite okrem jedla a nápojov aj na možnosť úrazu. Pripravte si dezinfekciu na rany, rýchloobväzy, gázu, obväz, elastický obväz a leukoplast.

Výbavu do prírody doplnia pršiplášte prípadne dáždnik a niekoľko kúskov na prezlečenie. Ak sa deti pri behaní priveľmi spotia, budete potrebovať náhradné tričko. Malým nezbedníkom, ktorí sa ľahko zašpinia od blata alebo namočia, pribaľte pre istotu aj tepláky, mikinu a ponožky. Náhradné oblečenie neváži veľa. Stačí zbaliť ruksak pre deti a môžu si ho odniesť aj sami.

Detský dáždnik alebo pršiplášť