Ako vybrať to správne LEGO pre vaše dieťa?

Stavebnice LEGO si získali srdcia detí aj dospelých na celom svete. Ponúkajú nekonečné možnosti tvorenia a hier pre celú rodinu. Poradíme vám, ako vybrať LEGO, aby sa vaše deti s touto stavebnicou zabavili čo najlepšie.

Lego-banner

LEGO podľa veku aj záujmov

Stavebnice LEGO podporujú rozvíjanie logického myslenia, priestorovej predstavivosti, sústredenia a jemnej motoriky. Každé balenie obsahuje návod, podľa ktorého je možné postaviť daný model, deti si môžu vymyslieť aj vlastné. LEGO kocky sú prispôsobené zručnosti detí veľkosťou dielikov aj zložitosťou skladania. Vďaka tomu môžete pre každé dieťa zvoliť zodpovedajúce LEGO podľa veku.

LEGO Duplo už od 1,5 roka

LEGO Duplo s veľkosťou kociek, ktorá uľahčuje ich uchopenie, môžete vybrať už batoľatám. Poskladať sa z neho dajú jednoduchšie modely. V jednotlivých baleniach si deti nájdu rôzne zvieratká, autíčka, postavičky znázorňujúce povolania a mnoho iného.

Banner-LEGO-DUPLO_1000

LEGO City premení detskú izbu na mesto

Predškolákov aj školákov zaujme LEGO City určené pre vek 5 – 12 rokov. Ako sa zahrajú vaše deti? Postavia si rodinný dom, školu alebo sa chystajú zachraňovať stratené zvieratká? Chlapcov, pravdepodobne, osloví hasičská stanica a kaskadéri, dievčatá budú predávať zmrzlinu v zmrzlinárskom aute. LEGO City ponúka široké možnosti pre rozvíjanie fantázie a množstvo zábavných hier.

Lego city

LEGO Friends s nerozlučnými priateľkami

Rodinný dom, škola, veterinárna klinika, lunapark aj výlet do lesa — to všetko ponúka všetkým dievčatám LEGO Friends. Táto kolekcia stavebníc je určená pre dievčatá od veku od 9 rokov. Nechýbajú očarujúce figúrky, ktoré spolu vytvoria nerozlučné priateľstvá.

LEGO_FRIENDS_BANNER

LEGO Technic pre malých konštruktérov

Jedinečný staviteľský zážitok ponúka chlapcom od 9 rokov LEGO Technic. Pri jeho skladaní sa váš syn zmení na zručného konštruktéra, ktorý dokáže sám zostaviť zložité modely napodobňujúce realitu. Konkrétny model vyberajte podľa označenia veku a jeho schopností. Potrebuje pomoc? Novú motorku, nákladné či pretekárske auto môžete poskladať spolu. Pre ešte viac zábavy s LEGO Technic sú vybrané modely vybavené motorom a dajú sa ovládať.

Lego technic

LEGO Mega Bloks s množstvom nápadov

Pre menšie aj väčšie deti je určené LEGO Mega Bloks. Stavebnice LEGO v jeho jednotlivých baleniach dokazujú svoju všestrannosť. Z množstva kociek sa dajú postaviť zvieratká, dopravné prostriedky a nechýba ani LEGO s písmenkami. Máte doma malé parádnice? Vyberte im niečo jedinečné, napríklad, kreatívnu sadu na zdobenie tašiek.

Lego Mega Blocks

LEGO Play Big na hry s hrdinami z obľúbených seriálov

Ktorú postavičku zo známych seriálov si obľúbilo vaše dieťa? Je to Peppa Pig alebo Hello Kitty? S LEGO Play Big sa môže premeniť na zručnú cukrárku, rušňovodiča, vydať sa do prírody kempovať alebo si postaviť domček na záhradke.