Apríl v znamení hier. Tieto hry si zamiluje celá vaša rodina

Uvažujete nad tým, ako do svojich bežných dní priniesť viac zábavy? Je to bežné – nik z nás nechce prepadnúť pochmúrnej rutine, ktorá by ho zožierala. Dni doma sa však začínajú na seba až nepríjemne podobať. Nič sa však nedeje, dnes sme si pre vás pripravili niekoľko tipov, vďaka ktorým vytvoríte perfektný večer so spoločenskými hrami. A nezabudli sme ani na spoločenské hry pre deti.

Spoločenské hry - golds.sk

Jediné, čo na to okrem poriadnej zásoby hier potrebujete, je odhodlanie víťaziť a dobrá nálada. Okrem toho máme však po ruke i niekoľko zaujímavých rád, ktoré posunú zábavu na nový level. Chcete si vychutnať apríl v znamení hier? Vieme, ktoré spoločenské hry sa zapáčia vám i deťom.

Pripravte si doma skvelé občerstvenie

Možno náš prvý tip nezačína v spojitosti so spoločenskými hrami, ale verte nám. Správne občerstvenie je pri príprave herného večera nevyhnutnosťou. Pravdepodobne si ho doprajete počas prestávok medzi jednotlivými partičkami, ale skvelé jedlo sa môže stať i odmenou. Ak hráte spoločenské hry so svojimi deťmi, pripravte ako odmenu pre víťaza čokoládu. Nezabúdajte však ani na ostatných hráčov a radšej majte po ruke hneď niekoľko menších odmien, ktoré potešia úplne všetkých.

Dostatočne veľká zásoba spoločenských hier je nevyhnutnosťou

Je len na vás, či sa rozhodnete pre overenú klasiku v podobe Človeče nehnevaj sa alebo Dostihy a stávky. I notoricky známe hry vám dokážu poskytnúť počas dlhého večera zábavu. Okrem toho – kto z nás si už niekedy nevymyslel svoje pravidlá? Pravdou je, že niektoré rodiny sú svojimi vlastnými pravidlami známe a ak s nimi hrá niekto, kto nepatrí do úzkeho kruhu, nestačí sa diviť. Nastavenie vlastných pravidiel rozhodne nemusí byť krokom vedľa – ale len za podmienky, že si ich skutočne pamätáte a nemeníte ich v priebehu hry len preto, aby ste vyhrali. To dokáže veľmi spoľahlivo pochovať atmosféru celého večera.

Ak plánujete večer v znamení spoločenských hier, odporúčame vám staviť na sady, ktoré obsahujú hneď niekoľko hier (napríklad Kráľovstvo hier). Je veľmi pravdepodobné, že počas herného večera neostanete len pri jednej hre, a preto sa oplatí mať ich k dispozícii hneď niekoľko.

Zapojte do hry i vaše deti

Spoločenské hry pre deti sú veľmi obľúbenou alternatívou. Často obsahujú krásne motívy zo známych Disney rozprávok. Práve vďaka tomu sú pre deti ešte lákavejšie. Okrem toho však môžete staviť i na logicky náročnejšie hry, ktoré predstavujú napríklad Dostihy a stávky. Tento typ hry si totiž vyžaduje oveľa viac ako len šťastie. V tomto prípade musíte staviť i na dobrú taktiku. Podstatné je deti motivovať a pomáhať im. Ani sa nenazdáte a začnú nad vami vyhrávať. Trénovanie logického myslenia je naozaj dôležité.

Pri mladších deťoch je lepšou možnosťou staviť na spoločenské hry pre deti, staršie deti už viac ocenia hry, pri ktorých ich víťazstvo nezáleží len od toho, či je šťastena dostatočne unavená. Pri logických hrách je možné však tiež vytvárať zaujímavé kľučky a protiťahy. Všetko je len na šikovnosti daného hráča.

Vytvorte si doma skutočnú hernú noc i s odmenami

Odmeny spomíname i vyššie, ale zaradiť ich môžete nielen v prípade detí, ale aj pri dospelých. Kto by si vážne neprial vyhrať lahodnú tabuľku čokolády? Pri odmenách predsa nejde o finančnú výšku, ale o fakt, že je skutočne možné niečo získať. Veríme, že sa tento mesiac zameriate na obľúbené i nové spoločenské hry.

Apríl sa skutočne bude niesť v znamení spoločenských hier. Stavíte na overenú klasiku, alebo to pre vás bude voľba novej spoločenskej hry, ktorú ste doteraz nepoznali? Nech je už vaša odpoveď akákoľvek, užite si množstvo smiechu a zábavy.