Aróma difuzér dokonale rozvonia vašu domácnosť a vyčistí vzduch

Zamýšľali ste sa, čo tvorí čaro ideálneho domova? Je to skvelá rodina, drahý dom či tá nezabudnuteľná vôňa prostredia, v ktorom vyrastáme? V našich domovoch strávime veľa času. Preto je dôležité, aby vzduch v byte nielen pekne voňal, ale aby bol aj zdravý. O voňavý a zdravý vzduch sa dnes stará aróma difuzér.

aroma-difuzer-golds

Difuzér do bytu – zdravotná pomôcka či bytový doplnok?

Aróma difuzér je odpoveďou na otázku, ako doma udržať stále svieži a doslova liečivý vzduch. Prirodzene zvlhčuje vzduch a účinne bojuje s baktériami. Dnes je považovaný za prirodzený nástroj aromaterapie, ktorá vie pomôcť najmä astmatikom. Inými slovami, vďaka vonnému difúzeru inhalujete zdravie počas celého dňa. Vďaka svojim vlastnostiam prirodzene uvoľňuje okolie, čo pozitívne vníma na príznaky stresu a napätia.

Aróma difuzér si určite nájde miesto v každom byte. Či už bývate v modernom „štvorizbáku“ s pastelovými farbami alebo v rustikálnom byte v centre mesta. V tomto šikovnom zariadení nájdete spoločníka na večernú meditáciu pri pohári vínka, navodí pocit domova a ešte aj zbaví vzduch prípadných baktérií. Difuzér do bytu má širokú škálu prevedení. Je v ňom zabudované LED svetlo niekoľkých farieb, ktoré si prepínate podľa nálady.

Ako funguje vonný difuzér do bytu?

Rozptyľovanie jemnej mikrohmly do ovzdušia bytu. Tak by sme v celku vedeli zhrnúť fungovanie bytového difuzéru. Toto relatívne malé zariadenie dokáže rozvoňať vzduch v celom byte. Skladá sa z dvoch častí.

Prvá – spodná časť – slúži ako nádržka na vodu. Do nej vlejete potrebné množstvo vody a pridáte jeden z esenciálnych olejov. Práve vonné oleje zabezpečujú jedinečnú vôňu a antibakteriálne účinky vypareného vzduchu.

Druhá časť difuzéru je vrchnák s vývodom, cez ktorý sa mikrohmla dostáva do miestnosti. Odparí toľko vody, koľko sa doňho zmestí. Aj preto je na trhu viacero veľkostí. Aróma difuzér podľa objemu delíme na tie najmenšie (kapacita pod 200ml) až po väčšie druhy (kapacita nad 500ml).

Aké typy difuzérov poznáme?

Zvažujete kúpu difuzéra? Skvelá voľba. Potom sa len pozrime na to, ktorý z nich sa vám najviac hodí. Poznáme niekoľko typov vonných difuzérov. Niektoré fungujú na princípe ohrevu vody, druhé na báze ultrasonických vĺn. Čo je pre vás lepšie?

Každá forma rozprašovača vzduchu je vhodná pre vašu domácnosť. Ide len o to, čo je pre vás pohodlnejšie. To môže byť práve ultrasonický difuzér. Ten účinkuje okamžite a nemusíte čakať na zdĺhavejší ohrev vody. Je to praktickejšie riešenie najmä ak máte väčší byt.

Ďalej poznáme difuzéry na priame pripojenie a bezkáblové. Aróma difuzér elektrický je síce menej náročný na ovládanie, no musí byť neustále pripojený na elektriku. To môže byť časom nepraktické, najmä ak ho plánujete umiestniť v strede konferenčného stolíka.

Pre tých flexibilnejších existujú práve bezkáblové difuzéry. Umiestnite ho kdekoľvek v byte tak, aby bol na očiach. Veď predsa, aj vy sa dúfam radi pochválite krásnym bytovým doplnkom, ktorý prečistí ovzdušie v byte? Takýto difuzér môžete ovládať aj na diaľku pomocou šikovného diaľkového ovládania.

Vyberte si dizajn, ktorý sa vám hodí do bytu

To, čo našich zákazníkov zaujíma najviac, sú vzhľad difuzéra a éterické oleje, ktoré doň môžete pridať. O dizajn sa výrobcovia starajú s patričnou vášňou. Chápeme, že bytový difuzér nemôže stáť v strede obývačky ako pes na oko. Má byť práve tou onou eleganciou a vhodným dizajnovým kúskom pre každý typ bývania.

Medzi najobľúbenejšie kúsky patria difúzery s imitáciou dreva. Sú vhodné takmer do každej miestnosti, ba dokonca aj na horskú chatu ako príjemné spestrenie dreveného interiéru. Ďalej si vyberiete z mnohých dizajnov, veľkostí a objemov nádržky.

Máte radi viac svetla v domácnosti? Vyberte si teda vonný difuzér so širokým LED podsvietením. Farby podsvietenia, si, pochopiteľne, meníte sami. Každý difuzér má niekoľko režimov.

Na čo slúžia vonné oleje do aróma difuzéra?

Na vonnom difuzéri je dôležitý jeho účinok pre domácnosť a zdravie. Rozprašovaná mikrohmla má pozitívne účinky na dýchacie cesty a vôňu v miestnosti. Vonné oleje do aróma difuzéra pridávame v niekoľkých kvapkách do vody, ktorá sa nachádza v spodnej časti zariadenia. Práve éterické oleje zaručia príjemnú vôňu prostredia.

Na výber máte mnoho druhov vonných olejov. Zažite atmosféru prírody s esenciálnym levanduľovým olejom. Chcete sa cítiť ako na výprave v austrálskych horách? Esenciálny olej eukalyptus je pre vás tou pravou voľbou. V predvianočnom období vás zase chytí za srdce škoricový vonný olej.

Podstata esenciálnych olejov spočíva najmä v ich liečebných účinkoch. Éterické oleje uvoľnené do vzduchu zlepšujú jeho kvalitu. Napomáhajú redukovať chemikália, baktérie, plesne aj huby. Vďaka pohlcovaniu škodlivých častíc v ovzduší pozitívne vplývajú nielen na astmatikov, ale aj profesionálnych športovcov. Pozrite s najširší výber aróma difuzérov na trhu. Sme presvedčení, že ten pravý čaká na vás.