Aromatické oleje, ktoré perfektne povzbudia vašu náladu

Za oknami začína prevládať jesenné počasie a naša produktivita klesá. Oveľa radšej by sme sa ukryli pod teplou dekou a vychutnali si šálku čaju. Skvelý plán, ktorý však nemôžeme uskutočniť vždy a za každých okolností. Je dokázané, že vôňa a atmosféra nášho domova ovplyvňujú sústredenie i náladu. Na tomto princípe sa zakladá i aromaterapia. Ak chcete opäť prebudiť svoju produktivitu a rozprúdiť energiu, poradíme vám, po akých aromatických olejoch sa rozhodne oplatí siahnuť.

Citrusové ovocie nedá zlej nálade žiadnu šancu

Ak sa vás zmocňuje melanchólia a úzkosť, okamžite siahnite po esenciálnych olejoch vytvorených z pomarančov alebo citrónov. Dobrou voľbou sa môže stať i horkastá vôňa grapefruitu, ktorá prechádza do jemne sladkých tónov rozvoniavajúcich vašu domácnosť. Esenciálne oleje vytvorené z citrusového ovocia sú tým najlepším spôsobom, ako získať späť stratenú energiu a poraziť zlú náladu.

S mätou zvýšite svoje sústredenie

Každý z nás pozná tie dni, kedy naša myseľ blúdi a nedokážeme sa sústrediť na jednu konkrétnu vec. Máme problém udržať produktivitu, pretože ani nevieme, na čo sa potrebujeme sústrediť. Ak momentálne prechádzate takýmto obdobím, siahnite po esenciálnom oleji s mätou. Okrem produktivity môžete bojovať i proti nadmernému stresu – v tomto prípade mäta skvelo funguje s eukalyptom.

Rozmarín podporí vašu pamäť

Chápeme, že niekedy naša pamäť viazne a nedokážeme si zapamätať ani jednoduchý nákupný zoznam. Vedeli ste však, že svoju pamäť by ste mali neustále podporovať? Ideálne sú na tento účel rôzne logické hry, ako napríklad sudoku. Pri podpore pamäte vám pomôže i esenciálny olej z rozmarínu. Jeho vplyv na podporu pamäte u detí i dospelých bol dokonca overený mnohými vedeckými štúdiami.

Vneste počas jesene do svojej domácnosti ten správny impulz. Esenciálne oleje prevoňajú každý kút a navyše môžete ťažiť z obrovských benefitov, ktoré prinášajú pre vašu koncentráciu, pamäť a náladu. Na našich stránkach objavíte kvalitné esenciálne oleje.